Πέμπτη 26 Ιουλίου 2007

Το πετ κοκ, τα αρκουδάκια δεν έχουν κυκλοφοριακή αγωγή -και άλλες οικολογικές "αηδίες"...

Στη Φλώρινα, στην Εγνατία Οδό, ένα αυτοκίνητο σκότωσε, ακόμα ένα αρκουδάκι. Το τέταρτο τα τελευταία χρόνια -κατά τον "Αρκτούρο". Δε βαριέσαι. Άμα ο νεκρός δεν είναι άνθρωπος, τότε δεν υπάρχουν θύματα. Μην κοιτάς που ο "Αρκτούρος" μετράει τ' αρκουδάκια. Σκύλους, γάτες, σκατζόχοιρους, φίδια, δεν μετράει κανείς. Που κάθε Σαββατοκύριακο έχουμε γενοκτονίες. Από ανεξόφλητα αυτοκίνητα που οδηγάνε γαϊδούρια.
Τα οποία γαϊδούρια ποτέ δεν χτυπάνε με το αυτοκίνητό τους κανονικά, τετράποδα γαϊδούρια, διότι εκεί το ανεξόφλητο μπορεί να πάθει ζημιά και να σκοτωθεί και το γαϊδούρι το δίποδο. Το οποίο σ' αυτή την περίπτωση φρενάρει, για να μη φάει το κεφάλι του. Πού θα το φάει σε καμιά αντικανονική προσπέραση, γιατί εκεί νομίζει πως μόνο ο άλλος κινδυνεύει.

Τώρα, γιατί στην Εγνατία και τις άλλες Εθνικές οδούς δεν φτιάχνουμε ειδικά στηθαία για να μην μπορούν να βγαίνουνε στο δρόμο ζωάκια - κάτι μας είπες τώρα!...
Ό,τι έργο ήτανε να γίνει στην Εγνατία έγινε. Τα φυλάκια των διοδίων μπήκανε. Οικολογικές αηδίες δεν χρειάζονται -στοιχίζουν πολύ και δεν προσφέρουν τίποτα.
("Οικολογικές αηδίες" ήτανε κάποτε οι προβλέψεις ότι το κλίμα θα γίνει θανατηφόρο -τότε που ένας υπουργός περιβάλλοντος, ο μετέπειτα καλύτερος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έλεγε "το νέφος; ποιό νέφος; φέρτε μου έναν νεκρό απ' το νέφος!" - οικολογικές αηδίες οι προβλέψεις ότι η ανάπτυξη των αστικών κέντρων και η έλειψη πράσινου θα ανεβάσουν τρομακτικά τις θερμοκρασίες. Πόσο είχες χθες στο σπίτι σου είπες;)


Και μια "οικολογική αηδία" ακόμη:
Το "πετ- κοκ" είναι στερεό καύσιμο που προέρχεται απ' το πετρέλαιο. Έχει μεγάλη θερμική απόδοση, επίσης προκαλεί όξινη βροχή και καρκίνους. Το χρησιμοποιούν, κανονικά και με άδειες, δύο κεραμοποιίες στη Λάρισα, σ' ένα χωριό που, άκου τώρα, το λένε Ομορφοχώρι!...

(Δες περισσότερα στο blog "Το πετ κοκ σκοτώνει" http://petcoke.wordpress.com -και από εκεί σε αρκετές ενδιαφέρουσες παραμπομπές)

Δεν υπάρχουν σχόλια: