Δευτέρα 9 Ιουλίου 2007

"Όχι στον Δικομματισμό" ή Αντιπολίτευση σε δύο κόμματα, σημαίνει Κυβέρνηση Χωρίς Αντιπολίτευση

Το ΠΑΣΟΚ, τα τελευταία χρόνια της Κυβέρνησής του τα έκανε σκατά. Αυτό δεν αλλάζει.
Αλλά η "υποχρέωση" ορισμένων -πολλών, πάρα πολλών - να το "θυμούνται" κάθε φορά που αυτό που έχουμε κάνει μια πατάτα -δηλαδή κάθε μέρα - είναι το τυρί που κρύβει τη φάκα.
Αυτό που έχουμε, είναι η χειρότερη Κυβέρνηση που είχαμε ποτέ.
Διαφθορά υπήρχε πάντα. Μέσα σε τρία χρόνια έγινε ότι δεν έγινε απ' τη Μεταπολίτευση ως εδώ. Ας πούμε, εξ όνυχος τον λέοντα, (που δεν είναι και τόσο όνυξ δηλαδή), ποτέ πριν απ' αυτούς δεν είχαμε ακούσει κάτι για διαβλητές εισαγωγικές στα Πανεπιστήμια. Τρία χρόνια τώρα, κάθε χρόνο, "κάτι" ακούμε: Λάθος Βαθμολόγηση πρόπερσι, Βάση που δεν υπολογίστηκε σωστά πέρσι, διαρροή Θεμάτων και αλλοίωση βαθμολογίας φέτος...
Τα δάση καίγονταν πάντα. Αλλά αναδάσωση με αποχαρακτηρισμό 37.100 στρεμμάτων δεν είχε ξαναγίνει. (Η "αναδάσωση" της περσινής φωτιάς στη Χαλκιδική είναι αυτή. Τη θυμάσαι τη Χακιδική, ή σου πέφτει πολύ παλιά ιστορία και πολύ μακριά απ' την Αθήνα; Μη σου πώ για τα Χίλια Δέντρα, αυτό θα σου φανεί προϊστορία πια).
Τις μαλακίες για "θεομηνία" της ξανακούσαμε. Τη σχετική επιτυχία της καταστροφής του σημαντικότερου περιαστικού δάσους στη χώρα όχι.
-Δέρναν παλιότερα οι ασυνομικοί στα Τμήματα;
-Χέζαν παλιότερα οι αρκούδες στα δάση;
Αλλά να καμαρώνουν κιόλας, να μη τιμωρούνται ούτε για την τιμή των όπλων που λένε -και ν' ακούς από κρατικούς λειτουργούς "και τι έγινε αν πέσουν και δυο φάπες;", αυτό από εποχής Ε.Ρ.Ε. μας ήρθε.
Όμως δεν είναι που δεν πείθεις κανέναν ότι εσύ είσαι καλύτερος επειδή "Τι Παπάγος, Τι Πλαστήρας", επειδή το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια τα 'κανε σκατά.
Είναι που αυτή η λογική σε κάνει να ξεχνάς ότι έχεις να κάνεις με μια συγκεριμμένη Κυβέρνηση, που αυτή, συγκεκριμμένα καθορίζει τη ζωή σου.
Το "Μη λέτε πολλά για το ΠΑΣΟΚ, μην έρθει η κακιά Δεξιά" το πλήρωσες. Πανάκριβα.
Λέγε τώρα "Και το ΠΑΣΟΚ τα ίδια έκανε".
Ο λογαριασμός σου έρχεται.
Όσο κι αν έχουμε μια άθλια Κυβέρνηση, είναι μια κανονική Κυβέρνηση.
Κανονική Αντιπολίτευση πότε θα κάνεις Εσύ;

2 σχόλια:

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Το ότι βλέπεις να τιμωρούνται αυτοί που κλέβουν και βασανίζουν σε ενοχλεί; Αυτή είναι η χειρότερη κυβέρνηση η αυτή της ατιμωρησίας; Για σκέψου το....

πυλάδης είπε...

Τελείως άλλα λέω, τελείως άλλα λες.
Προφανώς έχουμε διαμετρικές προσεγγίσεις, ε;
Αν συγκρίνεις -Δεν κρίνεις. Αυτό είναι το νόημα. Τώρα αν εσύ: (α) συγκρίνεις, (β) αποφασίζεις ποιός είναι καλύτερος, (γ) σου φτάνει αυτό, τότε (δ) ο.κ. ...
Σε κάθε περίπτωση, ευχαριστώ για τον χρόνο σου -και για το σχόλιο. Φύλαγε τα όνειρά σου πάντως. Όποια κι αν είναι...