Παρασκευή 20 Ιουλίου 2007

Νεοέλληνες... (3ον)

Τώρα τελευταία, τα 'χω βάλει με τον Νεοέλληνα. Εγώ και όλοι οι Νεοέλληνες. Διότι όλοι έχουμε άποψη για όλους. Διότι, ως γνωστόν (υπό Dirty Harry), η άποψη είναι σαν την κωλοτρυπίδα: όλοι έχουν από μία. (Και επιπλέον, καθένας νομίζει ότι η δική του δεν βρωμάει).

Αλλά ο νεοέλλην, χρειάζεται και μια επιείκια. Διότι έχει πρόβλημα.

Ψάχνει να βρει έναν τρόπο, να καταφέρει κάτι που είναι πιο δύσκολο απ’ το να απατάς τη γυναίκα σου χωρίς να το καταλάβει. Είναι πιο περίπλοκο απ’ το να καταλάβεις τι προσπαθεί να πει ο Ζουράρις. Και πιο τρομαχτικό κι από δελτίο ειδήσεων.
Προσπαθεί να ταιριάξει τα αταίριαστα, να βολέψει τα αβόλευτα.
Θέλει δηλαδή, πώς να σας το πω, θέλει να γίνω φίρμα μια μέρα κι αυτός.
Να βγαίνει σ’ όλες τις εκπομπές στην τηλεόραση –αλλά χωρίς να πάρει μέρος σε ριάλιτυ ή να σκοτώσει τη γιαγιά του ας πούμε.
Να γίνει πρώτος στις δημόσιες σχέσεις –αλλά χωρίς να πληρώνει μάνατζερ.
Να μάθει πώς να κάνει το χαζό όταν πρέπει, χωρίς να καταντήσει σαν τον Πολύδωρα, ή να πουλάει κουλτούρα όπου τον παίρνει χωρίς να μοιάζει στον Νταλάρα.
Να μην καταντήσει να γίνει κάτι σαν Ρουβάς, αλλά να πάει Γιουροβίζιον και να ’ρθει πρώτος.
Να είναι κάθε βδομάδα καλεσμένος στον Τριανταφυλλόπουλο, όχι κατηγορούμενος βεβαίως, αλλά σαν ειδικός στο θέμα. Όποιο κι αν είν’ το θέμα.
Να πάρει ο Καρατζαφέρης 20%, έτσι για να πάθουνε την πλάκα τους όλοι οι άλλοι,
αλλά βέβαια χωρίς να τον ψηφίσει αυτός –γιατί είναι προχωρημένος δημοκράτης φυσικά.

Ή, ακόμα καλύτερα, να εκλεγεί αυτός ο ίδιος στην εξουσία, (κάνε με εμένα πρωθυπουργό για μια βδομάδα και θα δεις), αλλά χωρίς να γίνουν εκλογές –γιατί αν γίνουν δε θα τον ψηφίσει ούτε η μάνα του.

Έχει πάνω απ' το κεφάλι του μια Δεξιά, φτυστή η ΕΡΕ, μη το ματιάσω το πουλάκι μου, ένα ΠΑΣΟΚ που ούτε το ίδιο δεν θυμάται πια τι σκατά ήτανε μια φορά κι έναν καιρό και τι σκατά είναι τώρα, μια Αριστερά που δεν ευκαιρεί να του εξηγήσει γιατί "πρέπει" να την ψηφίσει, διότι έχει να του εξηγήσει πρώτα γιατί "δεν πρέπει" να ψηφίσει τους άλλους -και κυρίως έχει πάνω απ' το κεφάλι του το στεγαστικό, τις πιστωτικές, το διακοποδάνειο που πήρε για να πληρώσει το κατανωλωτικό που είχε πάρει για να σπουδάσει το παιδί,το άλλο καταναλωτικό -αυτό το πήρε για να πληρώσει το διακοποδάνειο -α, και τη δόση του αυτοκινήτου.

Δεν τον χωνεύω ώρες-ώρες, τον αγαπάω κάποιες άλλες, αλλά μονίμως δεν τον καταλαβαίνω: τι σκατά πρέπει -ακόμα- να του κάνουνε για να ξυπνήσει;

Δεν υπάρχουν σχόλια: