Τετάρτη 22 Αυγούστου 2007

εκλογές '07 (1)

δεν διαλέγω ανάμεσα στους δύο... αντιλέγω!...
("ναυτίλος" -Ελευθεροτυπία)

...Ή, για να ακριβολογούμε, "δεν διαλέγω ανάμεσα στους δύο -αντιλέγω προς όλους".
Για διαφορετικούς κάθε φορά λόγους και με διαφορετική διάθεση προς τον άλλοτε άλλον "στόχο", αλλά αντιλέγω (κι ας με πείσει όποιος θέλει και μπορεί).
Επίσης δεν συγκρίνω. Κρίνω.
Έχουμε εκλογές λοιπόν. Επειδή αυτός ο συμπαθής ευτραφής νέος θέλει ενισχυμένη πλειοψηφία, πάει σε εκλογές με έναν εκλογικό νόμο που θα του δώσει τις έδρες που έχει τώρα αν πάρει κάπου 50%. Ποιος δουλεύει ποιον είπατε; Ελάτε τώρα... δεν ξέρετε; Αυτοί δουλεύουν εμάς. Που δεν δουλευόμαστε, αλλά κάνουμε ότι δουλευόμαστε, γιατί έτσι λειτουργούν οι θεσμοί και έχουμε δημοκρατία (με το "δ" πεζό, μην το πάρει κι απάνω της).
Δεν πολυαντιλέγω πάντως στην πραγματικότητα προς την κυβέρνηση, διότι υπήρξε τόσο τσίρκο που δεν αξίζει τον κόπο ν' ασχοληθεί κανείς σοβαρά με τα έργα και τις νύχτες της.
(Νύχτες, διότι υποκλοπές, απαγωγές, μίζες και άλλα θεάρεστα, της νύχτας δουλειές είναι. Τη μέρα το πολύ-πολύ να πέσει καμμιά φάπα σε κανένα αστυνομικό τμήμα, ή να πηδήξει "αυτοβούλως" κανένας αφρικάνος απ' το μπαλκόνι. Α, μέρα πέφτουν κι οι φωτιές).
Θα μου πεις "ναι, αλλά μάλλον θα ξαναβγούνε αυτοί". Σωστά, όμως αυτό δεν τους κάνει λιγότερο τσίρκο.
Βέβαια, αρκετοί σοβαροί άνθρωποι, ξοδεύουν χρόνο για να αντιπαρατεθούν με τη ΝΔ. Σύμφωνοι, αλλά αυτοί μαζεύουν ψήφους. Εγώ δεν χρειάζομαι, ευχαριστώ πολύ, δεν θα πάρω.
Για μένα το θέμα είναι απλό: Αν ψηφίζεις ΝΔ επειδή έχεις κάποιο, μικρό ή μεγάλο, προσωπικό συμφέρον απ' αυτήν, ΟΚ, καλά κάνεις. Ή αν την ψηφίζεις επειδή ένας δικός σου είναι υποψήφιος μ' αυτήν ή περιμένει να τον βάλουν σε καμμιά βαρβάτη κρατική καρέκλα, ΟΚ, πάλι μια χαρά το βρίσκω.
Ο άλλος λόγος να θες να τους ψηφίσεις, είναι να έχεις πολιτικό IQ μη μετρήσιμο. Κι αυτό δεν μ' ενοχλεί, διότι αυτό συνιστά δικό σου πρόβλημα, όχι δικό μου.
Ομολογώ πάντως ότι πού και πού, δεν κρατιέμαι και τότε ασχολούμαι μαζί τους.
Αν και, λόγω ιδιοσυγκασίας, δεν έχω καμμιά προσδοκία, καμμιά απαίτηση απ' τη Δεξιά.
Μολονότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει Δεξιά. Κι ο Καρατζφέρης κεντρώος είναι, τα έχουμε πει αυτά...

2 σχόλια:

Konstantinos Floridis είπε...

Επιτέλους Τέλος!
Αυτοί που που τα έκαναν όλα μπάχαλο και μας γύρισαν στο 1993 ειναι καιρός να φύγουν.Η σύμβασή τους εληξε!

πυλάδης είπε...

Επιτέλους τέλος είπαμε; Χμ...
Πρώτον, δεν είναι και τόσο σίγουρο το "τέλος". Δεύτερον, το "επιτέλους", αν κρύβει μια αισιοδοξία (όχι μόνο για το ενδεχόμενο "τέλος", αλλά και για αυτό που λέμε "επόμενη μέρα"), αυτήν την αισιοδοξία δεν την συμμερίζομαι. Θα εξηγήσω γιατί τις επόμενες μέρες. Δεν είναι ώρα τώρα. Δεν μπορώ. Όχι σαν τους πολιτικούς που υποκριτικά "σταματούν" την εκστρατεία τους "πενθούντες".
Αλλά γιατι δεν μπορώ ν' αποφασίσω τι πρέπει να πενθήσει κανείς περισσότερο: τους άδικα χαμένους ανθρώπους ή τα δάση. Και για τους μεν και για τα δε, περί δολοφονίας πρόκειται...