Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2007

εκλογές '07 (5 και σήμερα)

Κυβέρνηση συνεργασίας (;)

"...δεν είναι η Δεξιά που κερδίζει τις εκλογές... είναι η Αριστερά που τις χάνει..."
Γιάννης Πανούσης

Ορθή -ως ευφυολόγημα- άποψη του καθηγητή Πανούση (του οποίου την αρθογραφία, προσωπικά παρακολουθώ με προσοχή).
Αφορά στο "μέγα" θέμα κυβέρνησης συνεργασίας (εάν και εφ' όσον...) του ΠΑΣΟΚ με την "άλλη αριστερά" (αν υποθέσουμε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι "μια κάποια" αριστερά).
Ας τελειώνουμε κάποτε μ'αυτό το παραμύθι:
Η Αριστερά απευθύνεται σε ανθρώπους με πολιτική και άλλη ευφυία σαφώς πάνω απ' το μέσο όρο.
(Τι είπατε; "Αυτή η άποψη είναι ρατσιστική", ε; Καλά κάνει!...)
Δεν ξέρω τι έχει υπ' όψη της να κάνει η Αριστερά σε κάθε μια από τις περιπτώσεις που μπορεί να έχουν ενδιαφέρον μετεκλογικά, αλλά ρε παιδιά, ΣΙΓΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΕΛΕΓΕ!... Όχι, δεν χάζεψε ακόμα τόσο πολύ.
Μπορείς να έχεις κατά νου ένα εκατομμύριο σενάρια. Αλλά αν δεν περιμένεις να δεις πού ακριβώς βρίσκεσαι, δεν μπορείς να τα "καις" στο άσχετο ένα-ένα, για να σου πούνε μπράβο οι Πρετεντέρηδες.
Ακόμα και το "άκαμπτο" ΚΚΕ συμμάχησε με τον "διάβολο" (τον Συνασπισμό θεωρεί τέτοιον, να μην έχουμε καμμιά παρεξήγηση) και με τη ΝΔ του Μητσοτάκη κάποτε -(όχι και πολύ παλιά, έτσι; Αυτή η συμμαχία οδήγησε στη θέση της τη σημερινή γενική γραμματέα του) -χωρίς βέβαια να το έχουν προαναγγείλει αυτό, αν και "φώναζε" από μακρυά πού πήγαινε το πράγμα.
Τότε, κανείς δεν ρωτούσε τον Φλωράκη "τι θα κάνει, αν" -ίσως γιατί ξέρανε.
Τώρα, 'ολοι ρωτάνε με επιμονή τον Αλαβάνο "τι θα κάνει, αν". Ίσως γιατί -ευτυχώς- δεν ξέρουνε.

Υ.Γ.: Ο από κάθε άποψη σεβαστός Λεωνίδας Κύρκος, τότε, λίγο αφελώς, πίστεψε ότι "θα γίνει ΠΑΣΟΚ στη θέση του ΠΑΣΟΚ" κι έκανε ό,τι έκανε. Σήμερα "θα ήθελε κάτι πιο πολύ απ' τον Συνασπισμό". Με τρώει να το σχολιάσω, αλλά δεν θα το κάνω.
Γιατί στ' αλήθεια μου είναι από κάθε άποψη σεβαστός.


Δεν υπάρχουν σχόλια: