Σάββατο 5 Απριλίου 2008

Τίτλοι Ειδήσεων και σχόλια...


*
"Να μην ΝΑΤΟποιήσουμε το πρόβλημα της ονομασίας της FYROM, να μην το μετατρέψουμε σε πρόβλημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Να μεταφέρουμε το ζήτημα στα πλαίσια του ΟΗΕ" -Αλέκος Αλαβάνος.

Σωστά. Δεν μας συμφέρει να το φέρουμε στο ΝΑΤΟ (που έχουμε βέτο) ή στην ΕΕ (που επίσης έχουμε), πρέπει να το πάμε στον ΟΗΕ (που δεν έχουμε βέτο). Άλλωστε, οδηγώντας το Κυπριακό στον ΟΗΕ, εξασφαλίσαμε 117 ευνοϊκές αποφάσεις -γι' αυτό λύθηκε.

*
Δέκα μήνες μετά την απόφαση του Δικαστηρίου για την υπόθεση της "17 Νοέμβρη", η τελική απόφαση και το σκεπτικό της δεν έχει... καθαρογραφεί. Τυπικά οι καταδικασθέντες δεν έχουν επισήμως καταδικασθεί. (από την "Ελευθεροτυπία")

Επίσης δεν μπορούν να προσφύγουν πουθενά -θα έπρεπε να το δικαιούνται αν το ήθελαν Ο,ΤΙ κι αν έχουν κάνει- εναντίον αυτού του σκεπτικού (που δεν υπάρχει).
Είμεθα ευνομούμενη πολιτεία -φυσικά και είμεθα. Δεν το 'χουμε καθαρογράψει ακόμα απλώς...

*
"Στα προγράμματα σίτισης απόρων στις ΗΠΑ συμμετέχουν 28 εκατομμύρια άτομα. Περίπου 50 εκατομμύρια συνολικά βρίσκονται κάτω από το όριο φτώχειας και άλλοι τόσοι υπολογίζονται πως είναι οι λειτουργικά αναλφάβητοι" ( "Ιντιπέντετ")

Η σούμα βγάζει περίπου τον μισό πληθυσμό της υπερδύναμης. Που γι' αυτό είναι υπερδύναμη.
Διότι "όσο χειρότερα τρώνε οι άνθρωποι, τόσο πιο ισχυρό στρατό κάνουν" (Ρενέ Γκοσινύ -"Ο Αστερίξ Λεγεωνάριος")

*
Κυκλοφορεί σαν μήνυμα σε κινητά και ηλεκτρονικά ταχυδρομεία -και είναι καλό:
"ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΟΜΦΗ, Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΓΙΝΕ ΜΟΡΦΗ;"



Δεν υπάρχουν σχόλια: