Δευτέρα 18 Ιουνίου 2007

Αστυνομικό Τμήμα Τάξης Ομονοίας

Το "4ο". Δε χρειάζεται να ζεις στην Αθήνα για να ξέρεις τι σημαίνει "4ο Αστυνομικό Τμήμα".
Άλλο αν τώρα το λένε "ΑΤΤ Ομονοίας". Άλαξε όνομα λόγω βεβαρυμένου μητρώου. Πώς λέμε "Γιάννης Τάδε ή Δείνα ή Μπουκαδόρος ή Λαμόγιος ή Γκαβός ή Σουγιάς"; Έτσι.
Όχι πως τα υπόλοιπα τμήματα είναι φωλιές αγγέλων -μη ξεχνιόμαστε. Αλλά, όπως πάντα, αλλού είναι το θέμα. Ότι η υπόθεση -μία απ' τις εκατοντάδες ίδιες, όσο κι αν κάνεις πως το ξεχνάς το ξέρεις- χρόνισε, στην κυριολεξία, μέχρι να την πάρουν χαμπάρι τα σαϊνια, ηλεκτονικού τε και γραπτού τύπου. Κι αν ο kubamaru, χωρίς απ' ότι λέει να φανταστεί τι θα γινότανε, δεν ανέβαζε στο ιστολόγιο του το βιντεάκι -που έναν χρόνο κυκλοφορούσε σε κινητά- ακόμα δεν θα το μυριζότανε κανείς.
Γιατί, αυτό είναι το θέμα, ρεπορτάζ στις μέρες μας σημαίνει: Κάθομαι στο διαδίκτυο, πίνω φραπέ, χαζεύω την οθόνη και, πού θα πάει, κάτι θα σκάσει.
Η "4η". Εξουσία. Σαν τα μούτρα της 1ης. Και της 2ης. Και της 3ης. Σαν τα μούτρα μας.
(Και μη μου πεις "δεν είναι όλοι έτσι". Δεν είναι. Αλλά αυτό δεν θα μας σώσει. Αν δεν καταφέρουν να κάνουν, όχι "κάτι", αλλά αυτό που χρειάζεται)
Καληνύχτα...

1 σχόλιο:

Konstantinos Floridis είπε...

Κάμερες στα αστυνομικά τμήματα,κάμερες στους δρόμους,κάμερες στα κτίρια,κάμερες στα χειρουργεία,στα εξεταστήρια καί στα εξομολογητήρια(;).
Να φοράς gps βραχιόλια για να αποδεικνύεις ότι τα δικά σου πράσινα παπούτσια ήταν αλλού από εκεί που αυτοί υποστηρίζουν ή οτι δεν έπεσε μόνη της η ζαρτινιέρα πάνω σου...
Η πιό εφιαλτική δυστοπία είναι εδώ.
Το σημειολογικό αντάρτικο του internet δεν αρκεί,οιβασικοί θεσμοί αποδομούνται από τους βρωμίλους και ο λαός τείνει να γίνει όχλος καθώς ζητά -μέσω των δελτίων των 8 συλλήψεις και ποινές(Πρώτα κρεμάστε τους κι ύστερα δικάστε τους).
Ο Μεσαίωνας ήλθε.
Η Αναγέννηση;;;;