Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

"Οι κακές κυβερνήσεις εκλέγονται από καλούς πολίτες που δεν ψηφίζουν" ( Έμα Γκόντμαν έφα)

Δεν διαλέγω, αντιλέγω... Όμως όχι ρε κουφάλες, μη χαίρεστε, ΔΕΝ ΑΠΕΧΩ!...

Ψηφίζουμε λοιπόν... Αλλά τι ψηφίζουμε; (Εδώ σε θέλω!...)
Τα εύκολα πρώτα: Τι ΔΕΝ ψηφίζουμε.
Δεν ψηφίζουμε οποιονδήποτε υπάρχει περίπτωση να βγει "αυτοδύναμος" -διότι το μπάχαλο που ζούμε αυτοδύναμες κυβερνήσεις το φτιάξανε.
Δεν ψηφίζουμε ακροδεξιούς - και δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε το γιατί.
Δεν απέχουμε, δεν ψηφίζουμε λευκό ή άκυρο, διότι αυτά δεν συνυπολογίζονται στα ποσοστά και ενισχύουν την πιθανότητα αυτοδυναμίας.
Δεν ψηφίζουμε"για πλάκα" τυχαίους, πειραγμένους κλπ, γιατί ανεβαίνει το ποσοστό των εκτός Βουλής κομμάτων -και μειώνεται το όριο αυτοδυναμίας.
Τώρα, αυτοί που δεν θέλουν την αυτοδυναμία, δεν θέλουν -λένε- και συνεργασίες....
Με την ελπίδα ότι η τρικυμία εν τω κρανίω (τους), θα τους περάσει αναγκαστικά και δια της ψήφου (μας), μια ταπεινή πρόταση:
Ψηφίζουμε, ανάλογα σε τι αισθανόμαστε πιο κοντά, ΚΚΕ (για τις ωραίες εμμονές του), ΣΥΡΙΖΑ (για την επιμονή του -τους υποψήφιους του ΣΥΝ, αν θέλουμε να κόψουμε τη ΡΙΖ.Α.), ΑΝΤΑΡΣΥΑ (αν είμαστε ακόμα του "χώρου", η ΡΙΖ.Α. που λέγαμε), Οικολόγους -Πράσινους (γιατί όχι δηλαδή;) - και κάθε άλλη πρόταση καλοδεχούμενη.
Αλλά πάντως δεν τους κάνουμε τη χάρη να μη ψηφίσουμε....

Και, εν είδει φιλικής συμβουλής:
Ερώτηση:
Όταν υπάρχει κάποιος βουλευτής (ή κομματικός παράγοντας τέλος πάντων), που με έχει διορίσει και τρώω ένα κομμάτι ψωμί, ή έχει διορίσει τα παιδιά μου, ή μεσολάβησε για ΄κείνη την άδεια που με παίδευαν τόσο καιρό, που κανόνισε εκείνη τη μετάθεση... τότε τι κάνω;
Απάντηση:
Σ' αυτή την περίπτωση, αυτόν ειδικά τον κερατά, ΤΟΝ ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΕΙΣ -κι εσύ και όσοι μπορείς να επηρεάσεις. Για να τον τιμωρήσεις που έχει την εξουσία να σου δίνει ή όχι τα αυτονόητα που δικαιούσαι και σου ανήκουν -και για να του αφαιρέσεις αυτήν ακριβώς την εξουσία..

Δεν υπάρχουν σχόλια: